sunnuntai 1. huhtikuuta 2018

RAKASTA SINUA! - Itsemyötätunnolla iloa elämään.



"Kyllä minä muille voin antaa anteeksi, mutta en itselleni."? Tähän harhaan olen törmännyt vuosien varrella enemmän kuin useaan kertaan. Olen  myös kanavoinut oppaitani, varsinkin Akenatonia aiheesta nimeltä Armo useaan, useaan kertaan ja aina vaan tuo aihe näyttää olevan meille ihmisille niin ajankohtainen ja samalla melko haasteellinen. Kuinka oppia vastaanottamaan armo, joka on aina saatavillamme, jos vain uskallamme avautua? 


Miten löytää myötätunto itseään kohtaan ja  vasta sen jälkeen, osata rakastaa muita? Miten anteeksianto toimii, kun kohteena on oma itse, se kuviteltu syyllisyys eli tekemättömät teot, joita jossitellaan ja tehdyt teot, joita kadutaan? Tätä olen pohtinut jo pitkään ja kun eräs asiakkaani mainitsi sanan Itsemyötätunto ja kertoi olleensa kyseisen teeman kurssilla, alkoivat kelloni soida ja hakeuduin samannimisen teoksen pariin.

Lukisessani Kristin Kneffin kirjaa totesin, että tässä on henkilö, joka tietää mistä puhuu, sillä hän on itse myös kokenut tien myötätunnon puutteesta Itsemyötätunnon lähettilääksi. Kirja antoi paljon, mutta samalla totesin jo tienneeni kaiken. Vuosien varrella tekemieni tuhansien chakrakartoitusten ja konsultaatioiden myötä olin jo tullut johtopäätökseen, että suurin palvelus, jonka ihminen voi tehdä oman onnellisuutensa ja elämänsä sujumisen eteen, on rakastaa itseään!

Tästä syntyi tarve oivalluttaa Sinua ja minua siitä, miten voimme oppia itsemyötätunnon jalon taidon, kun meillä on egomieli, joka elää syyllistämisestä ja kehittelee tarinaa toisen perään siitä, miksi emme ole kaiken hyvän arvoisia tai miksi emme saisi vastaanottaa armoa, jonka olemme varmasti ansainneet.  Me olemme ansainneet sen kaikin tavoin,mutta toisaalta on hyvä myös oivaltaa, että meidän ei tarvitse TEHDÄ mitään ansaitaksemme onnen tai armon, se on kansalaisoikeutemme, ihmisoikeutemme.

Kysyykö Jumala  ansaitsemmeko rakkauden ja elämän ja kaiken hyvän, jota joka päivä saamme vastaanottaa? Koko ajatus ansaitsemisesta saa hävitä sinne mistä se nousikin, liikkuvan mielen hetteiköihin. Olemme ansainneet kaiken hyvän, vain olemalla oma itsemme ja itseasiassahan me OLEMME itse tuo kaikki hyvä. Perustilamme on rakkaus, oleminen ja autuus. Sat-Sit-Ananda.

Olen opettanut Kvanttianteeksiantoa jo muutaman kurssin ja luennon verran ja harjoittanut sitä itse jatkuvasti ja siinä on itsemyötätunnon avain. Kun olemme kokoajan yhteydessä henkeen, eli sinne kvanttitilaan, näemme Pyhän Henkemme silmin ja siten automaattisesti tiedämme, että ansaitsemme sen kaiken hyvän eli armon ja rakkauden, jota korkeampi Itsemme ja maailmankaikkeus Jumalineen  tahtoo meille suoda. Kuten armon mestari Akenaton sanoo; "Vain oma kieltäytymisesi vastaanottamisesta voi estää armon virran ja vain uskosi kuviteltuun syyllisyyteen on tuo este. Ajatus siitä, ettet ansaitse, koska olet syyllinen johonkin..."

Kaikki syyllisyys on unta. Et ole syyllinen mihinkään ja uni siitä, että olisit on helppo nähdä uneksi SITTEN, kun olet hyväksynyt oman Pyhyytesi. Taitaakin olla niiin, että oman Jumalallisuuden tiedostaminen ja hyväksyminen onkin monelle meistä pelottava asia. Olemme niin tottuneet uhrin rooliin ja pienuuteen, että oleminen OMANA todellisena ITSENÄ onkin pelottavaa. On otettava itse vastuu onnestaan. Emme voi enää vyöryttää sitä olosuhteiden, toisten ihmisten tai edes Jumalan harteille. Väitän, että mitä suuremman itsemyötätunnon tilan saavutat sisimmässäsi, sitä enemmän vedät puoleesi myös ns onnelllista unta, tässä maallisessa maailmassa. Sillä me ihmiset olemme magneetteja! Sitä saamme kokea mihin uskomme sydämemme syvyksistä. Näin se on aina ja kun sen havaitsee omassa elämssään, saa maistaa vapautta jollaista ei ennen ole maistanut, sillä vasta silloin koemme todellisen LUOJUUTEMMEOlemme Luoja ja missä me luomme?

Mielessämme. Kaikki mikä tapahtuu tai näyttää tapahtuvatn, tapahtuu vain mielessä eli tiedostamisen kentässä. Siellä koetaan myös ns karma ja vastaanotetaan armo. Karma on se pitkä tie perille, jota olemme kokeneet ehkä tarpeeksi kulkeneemme. Armo taas on Jumalallinen väliintulo. Se lyhentää matkaa tai kärsmyksemme määrää dramaattisesti.

Ja mitä tämä lyhennys sitten vaatii? Armon vastaanottamisen ja sen myötä uskomusjärjestelmän ja tunnekehon päivityksen ja se tapahtuu pikkuhilljaa muuttamalla uskomuksia itsestä ja elämästä.

Se ei muutu juurikaan voimalauseita hokemalla, jos et todella usko niihin. Mutta anteeksianto asenteena ja itsemyötätunnon harjoittaminen muuttavat meitä nopeasti. Tämän myös Kristin tuo hienosti esiin kirjassaan.

Kristin pyytää myös huomaamaan nouseeko sisäinen puhe pelosta, vaiko rakkaudesta ja näinhän se on. Pelko arvostelee, rakkaus on lempeä eikä tuomitse. Ja me olemme sitä mihin uskomme, eli sitä mihin samaistumme.



Eräs ystävä sanoi, että hänen pitää hioa älyään ymmärtääkseen ei-dualistisia opetuksia ja oppiakseen taitavaksi anteeksiantajaksi? Tämä on hyvä osoitus siitä, kuinka liikkuva mielemme toimii ja johtaa, jos uskomme sen tarinoihin. Meidän ei tarvitse ymmärtää yhtään mitään tosiasiassa. Riittää kun erään 4 - vuotiaan tytön sanoin ymmärrämme, että "Jokaisen ihmisen sisällä asuuu suuri rakkaus, mutta vain harvat löytävät sen." Siinä on kaikki, mitä meidän tarvitsee ymmärtää.


Lisäksi on hyvä luopua niistä esteistä, joita itse olemme tuon suuren rakkauden päälle kasanneet. Oppiminen "hyväksi anteeksiantajaksi" ja myötätunnon väyläksi itseäänkin kohtaan vaatii vain sen, ettei usko kyseenalaistamatta vanhoihin ohjelmointeihin, joita mielemme ovat  pullollaan. On hyvä katsoa lävitse, neutraalisti ja havaita, ovatko ajatukset tosia, ja jos ovat, niin kenelle ne ovat totta? Sisäinen lapsemme uskoo vielä isovanhempien ja vanhempiemme totuuksiin, sisäinen nuoremme kenties median ja ystävien totuuksiin ja sisäinen aikuinen kenties lukemaansa ja kuulemaansa, uskonnon, kulttuuriin ja politiikan tuomiin totuuksiin.

Mikä näistä totuuksista on Omasi? Kuka Sinä Olet?
Ehkä majakanvartijan haamukin kunnioittaa meitä läsnäolollaan...:)



Kurssipäivä Itsemyötunto-teemalla on luvassa Toukokuussa Hailuodossa majakanvartijan Torni-talossa. Eli su 20.05, tervetuloa mukaan meditatiiviseen päivään, jossa mukana myös luonnon aistimista, meditaatiokävelyä sekä harjoituksia itsemyötätuntoon ja hiljaisuuteen.(marjut.moisala@gmail.com)


Suosittelen lukemiseksi em. artikkelissa mainittua Itsemyötätunto  kirjaa. Aihepiirejä, jotka itseselleni antoivat kirjassa paljon:
- narsismi; narsisteilla ei ole huono itsetunto kuten luullaan
- terve /epäterve itseluottamus
-itsekriittisyys aiheuttaa ns "vammauttamistrategioita" jotka estävät hyvää elämää
-todellinen rakkaus / hemmottelu?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti